Efter at det århusianske firma "Artspot" har været på Pilebakken, er det helt nye synsindtryk, der møder de beboere, medarbejdere, pårørende og besøgende, der færdes på gangene.

IMG_6225.JPG

Konstitueret afdelingsleder på Pilebakken Jette Klejs Petersen fortæller her om baggrunden for de "nye" gange og om de første erfaringer med dem.

"Pilebakken trængte kort og godt til en omgang maling. De gamle gange var hvide og kedelige; primært fordi der ikke måtte stå møbler eller den slags af brandhensyn. En del beboerne vil, i forbindelse med en potentiel brand, skulle transporteres i senge ad gangene, og derfor skal der være god plads. Men det efterlod jo nogle tomme og temmelig triste gange.

For at løse problemet, kontaktede vi firmaet Artspot, som ved hjælp af "kunstgrafiske designkoncepter" arbejder med at skabe "bygningsintegreret og funktionel udsmykning" på institutioner og virksomheder. Kort og godt betyder det, at firmaet sammen med kunderne finder ud af, hvordan man ved hjælp af store billeder på væggene bedst muligt understøtter det enkelte rums funktion og formål.  

IMG_6233.JPG

Til Pilebakkens fløje blev vi enige om at lave et naturtema, hvor hver af de 4 fløje og de tilhørende dagligstuer har sin egen fugl og sin egen farvekode.

Vi har faktisk kun haft positive kommentarer fra borgere, pårørende, medarbejdere og besøgende, og vi håber på, at vi inden længe får mulighed for at opdatere Pilebakkens indgangsparti efter de samme principper.