Alle medarbejdere på Sct. Mikkel har en kortere eller mellemlang vidergående uddannelse som sosuassistent, sygeplejerske, ergoterapeut eller pædagog. Vi er så heldige at have vores eget faste vikar-korps, som har tilsvarende uddannelser. Disse vikarer har haft tilknytning til Sct. Mikkel længe, så de kender huset og borgerne.

Sct. Mikkel er et døgndækket botilbud. Normeringen i de vågne timer er planlagt ud fra det individuelle støttebehov, som den enkelte har og derfor kan denne normering variere alt efter hvilke borgere, som bor her. Indsatsen er således meget individuel og det vægtes højt, at alle borgere betragtes som enkeltpersoner med individuelle støttebehov, som er planlagt og aftalt med den enkelte kommune.

Der arbejdes i høj grad med forudsigelighed i hverdagen for både borgere og medarbejdere.

Personalegruppen er inddelt i teams.

Introduktion på Sct. Mikkel

Kerneopgaven 

Kerneopgaven løses i samarbejde med borgeren, hvor vi fokuserer på at styrke dennes oplevelse af livskvalitet, mestring af selvbestemmelse og muligheder for selvhjulpenhed.

Samarbejdet med borgeren foregår altid ud fra en oprigtig interesse for den enkelte borgers håb og drømme og med afsæt i det enkelte menneske som unikt.

Når vi løser kerneopgaven i praksis, lægger vi særligt vægt på:

  • At borgeren inddrages i alle aspekter af eget liv – også når det bliver vanskeligt.
  • At vi opfatter borgeren som ekspert i eget liv og sikrer at borgeren kan udfolde sog sp, aktiv aktør for at realisere borgerens håb og drømme.
  • At vi anvender NAU som fagligt grundlag/analyseredskab til at arbejde recoveryorienteret med psykosocial rehabilitering.
  • At vi løser opgaven indenfor de lovgivningsmæssige rammer (Serviceloven og anden relevant lovgivning), myndighedernes bestilling og de aftalte økonomiske rammer.
  • At vi konstant er afsøgende på ny viden og nye metoder til at forbedre vores indsats sammen med borgerne.
  • At vi er omstillingsparate og tilpasser vores organisation og samarbejde alt efter, hvad kerneopgaven kalder på.
  • At vi opfatter kerneopgaven som det grundlæggende formål for alle ansatte i organisationen, og at kerneopgaven løses i vores fælles samspil.